Androidos kütyük Kínából

KínaDroid

Villámgyors Samsung EVO Plus microSD-k olcsón (frissítve)

2019. október 21. - pgabi123

Piacvezető márka, brutális sebesség, nincs többet gondunk a tárhelyre!

 samsungnewintro

A pendrive-ok és a memóriakártyák annyira az életünk részévé váltak, hogy már fel sem tűnik, hogy velünk vannak, technikai eszközeink (főleg okostelefon, tablet, fényképező) velejárói, alapvetései. Sokszor csak akkor jutnak eszünkbe, ha az adott kártya betelt, esetleg meghibásodott, ilyenkor új „élettárs” után kezdünk kutatni.

Ami biztos, hogy olyan memóriakártyát senki nem szeretne, amire felkerülnek féltett fényképei, videói vagy egyéb tartalmai, aztán 2 hét után beadja a kulcsot és minden megy a lecsóba, ami rajta volt. Ilyenkor a tartalom elvesztése még jobban is fáj, mint magának az eszköznek az elvesztése.

A háttértárral kapcsolatban tehát alapelvárás, hogy legyen megbízható – ezt a Samsung névnél ma talán semmi sem garantálja jobban – hozzátéve: nincs olyan eszköz, ami ne tudna elromlani, így adataink egy adathordozón történő tárolása sosem javasol!

A másik két fontos tényező a méret és a sebesség. Az elsőt nem nagyon kell részletezni, minél nagyobb a kártya kapacitása, annál több tartalom fér rá – a mai 10-20 megapixeles fotókat készítő, 4K videót rögzítő okostelefonok világában nem érdemes elspórolni a kapacitást, mert könnyen azt vehetjük észre, hogy még csak alig kezdtük el használni a memóriát, máris pirosban van a sáv, ami a szabad helyet mutatja. Ha hosszú távra tervezünk, érdemes 64 GB-os, de inkább 128 GB-os vagy 256 GB-os modellben gondolkodni, ekkora mérettel egy darabig biztosan elleszünk.

samsungmshc128 4

Értelemszerűen a sebesség sem mindegy, sőt, annál fontosabb, minél nagyobb memóriakártyával rendelkezünk, hiszen aligha akarunk órákat malmozni a telefon előtt, amíg friss videóinkat átmásoljuk a számítógépre vagy egyéb tárhelyünkre. A termékeknél általában kétféle besorolást láthatunk, az egyik a „normál class”, míg a másik az „UHS speed class”. Ezek a jelölések azt határozzák meg, hogy a szabványügyi hivatal vizsgálatainak és tesztjeinek megfelelően milyen írási sebességre képes az adott háttértár.

A normál osztályt tekintve Class 2, 4, 6 és 10-es lépcsőkkel találkozhatunk. Ezek az azonosítók a minimálisan garantált szekvenciális írási teljesítménynek felelnek meg, magyarán mondva  a 2-es 2 MB/s-ot jelent és lényegében jobb is elfelejteni, mert csak SD videóhoz elegendő. A Class 4 és 6 ennek értelmében 4, illetve 6 MB/s-es tempót szavatol, ezek már HD és akár FHD videók rögzítéséhez is elegendően gyorsak, ugyanakkor ma már ezeket sem tudjuk nyugodt szívvel ajánlani a jövőre nézve. Véleményünk szerint  érdemes a Class 10-es kártyát választani, amely 10 MB/s-mal FHD videofelvételre és HD képek folyamatos készítésére is alkalmas.

Az UHS, vagyis Ultra High Speed jelölés elég hangzatos, de azért nem kell elalélni tőle: az UHS-I szintén csak 10 MB/s-et tud, vagyis 4K videózásra nem elegendő. Ultra HD felbontáshoz  UHS-II, másnéven UHS Class 3 szükséges, amely 30 MB/s-ot biztosít – ez megfelel korunk követelményeinek.

samsungmshc128 2

Ezeket a kulcsfontosságú jellemzőket nem véletlenül taglaltuk, hiszen a Samsung megoldása mindenből a maximumot nyújtva, lássuk!

Főbb jellemzők:

  • Ultra gyors olvasási és írási sebesség: egy 3 GB video átpumpálásának ideje mindössze 38 másodperc
  • 4K UHD videókra és magas minőségű fotókra felkészítve
  • A továbbiakban nem kell aggódunk elektronikai eszközünk tárhely éhsége okán, ide értve az okostelefonokat, tableteket, laptopokat, kamerákat, fényképezőket
  • 4 irányú védelem: 10 év Samsung gyártói garancia, a termék ellenáll a víznek, az extrém hőmérsékletnek, a mágnesességnek és a röntgen sugaraknak

samsungmshc128 3

További paraméterek:

  • Működési feszültség: 2,7 – 3,6 V
  • Tárolási hőmérséklet: -40 és + 85 fok között
  • Működési hőmérséklet: -25 és 85 fok között
  • Időtállóság: 10,000 behelyezés

Specifikáció:

Fő jellemzők:

Márka: SAMSUNG
Típus: Memóriakártya
Memóriakártya típusa: Micro SD / TF, Micro SDXC
Osztály besorolás: Class 10 
Kapacitás: 16GB, 32GB, 64GB, 128GB, 256GB (opcionális)
Olvasási sebesség: up to 100MB/s
Írási sebesség: up to 90MB/s 

UHS sebességosztály: UHS-3
4K videofelvétel támogatás: Igen

Műszaki adatok:

Terméktömeg: 0,0050 kg
Csomagtömeg: 
0,0100 kg
Termék mérete (H x Sz x M): 1,50 x 1,10 x 0,10 cm 
Csomag mérete (H x Sz x M): 18,00 x 15,00 x 0,50 cm 

Csomag tartalma:

Csomag tartalma: 1 x memóriakártya 

Ahogy azt a fenti adatok megerősítették, a szóban forgó memóriakártya család mindhárom alapkövetelmények megfelel. Megbízható, mert a piacvezető félvezetőgyártó állítja elő, nem véletlenül vállal rá 10 év garanciát. Alkalmas arra, hogy tárhelyigényket hosszú évekre megoldja, ráadásul a teleírásával, illetve a róla történő olvasással sem lesz gond, nem fogunk megőszülni a várakozástól, ugyanis teljesíti a legmagasabb (leggyorsabb) osztályok követelményeit.

samsungnew zaro

A SAMSUNG EVO Plus memóriakártya család tagjai a Gearbest és a TomTop webáruházban jelenleg kedvezményes áron érhetőek el, akár ingyenes szállítással! Ha nem vagytok biztosak benne, hogy elég jó-e az ár, nyugodtan csekkoljátok a hazai kínálatban, itthon mennyit kóstálnak ezek a microSD kártyák!

A termék megvásárlásához kattints ide:

SAMSUNG EVO Plus 64 GB UHS-3 MicroSDXC memóriakártya - 4490 ft
SAMSUNG EVO Plus 128 GB UHS-3 MicroSDXC memóriakártya - 6990 ft
SAMSUNG EVO Plus 256 GB UHS-3 MicroSDXC memóriakártya - 20990 ft


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!
facebook button final

Vásárlási segédlet:

A bejegyzés trackback címe:

https://kinadroid.blog.hu/api/trackback/id/tr7515244722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása