Androidos kütyük Kínából

KínaDroid

Márciusban érkeznek a Huawei 2020-as csúcskészülékei

2020. január 18. - pgabi123

A legnagyobb kínai gyártó tavasszal mutatja be a nagyközönségnek az idei P szériáját, ami meglepetéseket tartogat.

HuaweiP

Minden év elején érkezik a gyártó "kis" szériájának csúcskészüléke, idén náluk is egyből három lesz terítéken – egy „sima”, egy fordított Pro, és egy Pro PE. Ez az év már a teljes Google Mobile Services mentesség jegyében fog telni, "hála" az amerikai kormány szankcióinak. Az Android nyílt forráskódú részéről ugyan nem kell lemondania a gyártónak, azonban a keresőóriás szolgáltatásai tiltva vannak. Így semmiféle trükközéssel nem lehet majd a telefonokra sem Play Áruházat, sem Gmail-t, de Térképet vagy egyéb – Google féle – programot telepíteni. Ezeket a gyártó a saját HMS (Huawei Mobile Services) pakkjával próbálja pótolni – kérdés, mit szól majd az öreg kontinens ehhez. Ennyi kitérő után vessük tekintetüket a jövevényekre, nézzük, mit tudunk eddig róluk! A közös pont mindegyik verzió esetén a kameralyukkal rendelkező kijelző, valamint a házon belül fejlesztett HiSilicon Kirin 990 processzor, amely már 5G-s támogatással rendelkezik.

HuaweiP40

Huawei P40

A kiszivárgott képek alapján a telefon 6,1-6,2”-os kijelzővel rendelkezik majd, amely nem hajlik le a telefon szélei felé. A hátlapon három kamera emelkedik ki - egy kameraszigettel– amelyek felbontása eddig nem ismert. Az eddigi pletykák alapján a főkamera mellett egy nagy látószögű- és egy háromszoros optikai zoommal rendelkező egységet kap.

HuaweiP40Pro

Huawei P40 Pro

A kijelző ennél a modellnél már 6,5-6,7”-ra nő, a felbontása QHD+ lesz az AMOLED kijelzőnek, és a széleken már lehajlik az telefon oldalsó keretére. A P40 Pro esetén már négy kamera került a hátlapra, a főszenzor a Sony IMX686 érzékelő lesz (64 megapixel), amelyet egy 20 megapixeles nagy látószögű lencse egészít ki. Ezek mellé kapunk egy 12 megapixeles érzékelőt (ToF), valamint egy makro lencsét. A pletykák 10x-es optikai zoomról is említést tesznek, ennek valóságalapja egyelőre kérdéses.

HuaweiP40ProPE

Huawei P40 Pro PE (Premium Edition?)

Eddig csak az előbb említett két modellről szivárogtak az infók, de most úgy tűnik, lesz egy harmadik társuk is – aminek eddig elég érdekes a neve. Erről a verzióról sincs sok tény, az viszont biztos, hogy a P40 Pro-hoz képest még eggyel növelték a kamerák számát, így összesen ötöt kapunk. Ennyit tudni csak, a további részleteket homály fedi. Biztosra vehető, hogy ennél a modellnél lesz elérhető a legtöbb memória, illetve tárhely, de ezek mérete – akárcsak az előző modellek esetében – sem kerültek eddig napvilágra.

Az itt felsorolt információkat kezeljétek fenntartásokkal, ezek egyelőre csak pletykák. Természetesen amint tudunk további részleteket, azonnal megírjuk. A hivatalos bemutatója a telefonoknak március 26-án lesz Párizsban, addig remélhetőleg mindenre fény derül.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kinadroid.blog.hu/api/trackback/id/tr2915414924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása