Androidos kütyük Kínából

KínaDroid

Kipróbáltuk: Bakeey K2 1080P WiFi dongle - mobilom a TV-men…

2019. október 12. - pgabi123

Sokáig én sem tudtam, milyen kényelmes tud lenni ez a dolog. Már tudom…

bakeey k2 intro

Többször elmerengtünk már rajta, mennyire megváltozott a világ szűk egy évtized alatt, mostanra az okostelefon olyan szinten vált mindennapi társunkká, hogy ha 1 méteres körzetünkben nem látjuk, már aggódni kezdünk (tisztelet a kivételnek). Hogy ez jó-e vagy sem, arról hosszan lehetne vitatkozni, de az tény, hogy mára ezek a készülékek annyira sokoldalúak és olyan nagy tudással bírnak, hogy számos más eszközt is képesek kiváltani (még ha kompromisszumokkal is), például a fényképezőgépet és a videokamerát. Úgy sejtem manapság 10-ből minimum 8 ember okostelefonnal készíti ezeket (legalábbis saját, otthoni célra), amik így természetesen a telefon memóriájában, illetve háttértárján kapnak helyet.

bakeey k2 1

Igen ám, de hiába lesz lassan 6,3 hüvelyk az átlag kijelzőméret, azért ezeket a tartalmakat másokkal igazán jól megosztani egy helyiségen belül mégiscsak egy nagy képernyővel, például egy TV-vel lehet. Adódik a kérdés, ha valami a telefonon van, hogy lesz a TV-n? Ahogy mindig, több megoldás is létezik, például felmásolhatjuk az anyagot külső tárolóra vagy PC-re, amit a TV-hez csatlakoztatva már indulhat is a tartalom lejátszás, de a profibbak azonnal feltöltik felhőbe, amit aztán okosTV-jükkel elérnek és streamelnek. Ugyanakkor nem mindenki szereti felhőbe lőni a privát dolgait. Ilyen esetben lehet próbálkozni esetleg az okostelefon és a TV kábeles összekapcsolásával, de ez egyrészt elég körülményes, másrészt így helyhez leszünk kötve a kábel miatt.

bakeey k2 2

A legjobb az lenne, ha telefonunk képét vezetékmentesen, a helyiség bármely pontjáról át tudnánk küldeni (klónozni) a televízió paneljére. Van erre lehetőség? Természetesen van, hiszen bele sem kezdtem volna a cikkbe, ha az ügynek nem lenne megoldása.

A megoldás neve:

bakeey k2 4

A termék egy meglehetősen kis méretű, sárga-fekete kartondobozban érkezett, az előlapján az eszköz fotójával, a hátoldalán és az oldalán pedig a fontosabb specifikációs infókkal. A HDMI-WiFi dongle nem egy NASA bonyolultságú eszköz, ezért a csomag tartalma is véges, a Bakeey cég K2 névre hallgató megoldása mellett egy WiFi vevőegységgel kombinált tápkábelt és egy használati útmutatót találunk (angol). Az eszköz igen apró, egy combosabb pendrive-hoz lehetne hasonlítani, konkrét mérete 5,9 × 2,8 × 1 cm. Tömege mindössze 18 gramm.

bakeey k2 3

Főbb jellemzők:

  • Vezeték nélküli kijelző: Tükrözi az iOS vagy az Android-alapú okostelefon vagy táblagép teljes képernyőjét bármilyen (minimum) HD felbontású TV-re, monitorra vagy kivetítőre.
  • Külső WiFi modul: Támogatja a 802.11b/g/n szabványokon alapuló vezeték nélküli kapcsolatot 2,4 GHz-es frekvencián, ezáltal az online és helyi tartalom vezeték nélküli megjelenítését: video, audio, fotó, stb.
  • Kompatibilitás: Támogatja az Android és iOS operációs rendszerrel dolgozó eszközöket, illetve a Miracast, az Airplay és a DLNA technológiákat. AirPlay-hez minimum iOS 8.0, míg MiraCasthoz Android 4.4 vagy új verzió szükséges.
  • Nincs szükség illesztőprogramra: Csak meg kell nyomnunk a váltógombot, amivel szabadon kapcsolhatunk az Airplay és a Miracast mód között. Plug and play, nincs szükség illesztőprogramok telepítésére, könnyen kezelhető. Rendkívül alacsony energiafogyasztás és alacsony hőtermelés jellemzi a használatot.
  • Nagyfelbontású kimenet: Támogatja a Full HD vezeték nélküli audio- és videoátvitelt, tehát a HDMI csatlakozója 1080P-s felbontást kínál maximálisan.

bakeey k2 7

Technikai paraméterek:

  • WiFi frekvencia: 2,4 GHZ
  • Maximális felbontás: 1920 × 1080 pixel
  • Teljesítmény: 5V/1A
  • Támogatott beszédformátum: PDF, Word, Excel, Powerpoint (beágyazott).
  • Támogatott videó formátum: AVI, DIVX, MKV, TS, DAT, MPG, MPEG, MOV, MP4, RM, RMVB, WMV
  • Támogatott hangformátum: MP1, MP2, MP3, WMA, OGG, ADPCM-WAV, PCM-WAV, AAC.
  • Támogatott fotóformátum: JPEG, BMP

bakeey k2 6

Használat

Aki elakad, annak bátran ajánlom a kézikönyv fellapozását, mert ha nem is tudunk annyira angolul, a szemléltető ábrák akkor is sokat segítenek az összeállításban. Nem mintha 3 diploma kellene hozzá. Van ugyebár a WiFi dongle, egyik végén a HDMI csatlakozóval, ez megy bele a TV egyik portjába. A másik végén lévő microUSB csatlakozóba kerül a vevőegység a tápkábellel egyetemben. A tápellátással kapcsolatban egy fontos megjegyzés: ha TV-nk rendelkezik is USB porttal, ellenőrizzük, hogy elegendő tápot képes-e leadni a Bakeey K2-nek. Az én Samsung PS50C530 plazmám egy régi darab, van rajta USB port, de korai 2.0 szabványú. Ha rácsatlakoztattam a Bakeey dongle-t, akkor az eszköz látszólag működött, de az átvitel lassú és zajos volt. Hamar kiderült, hogy a probléma oka az, hogy nem kapott elegendő naftát, amint konnektorba csatlakoztattam egy töltőfej segítségével, az átvitel máris stabillá és zajmentessé vált.

bakeey k2 8

Ha a megfelelő tápellátás adva van és rádugtuk az egységet a TV-re, kapcsoljuk be azt és váltsunk a megfelelő HDMI bemenetre! Ekkor a képen látható beállítópanel fogad minket. Ellenőrizzük, hogy a megfelelő működési mód-e az aktív: Androidos okoseszköz esetén Mirascreen, míg iOS-es termék kapcsán AirPlay módba kell állítani a modult. Én a Honor 8 kapcsán értelemszerűen a Mirascreen módot választottam. A működéshez szükség lesz még egy alkalmazásra, ami az EzMira névre hallgat, a Play áruházban természetesen elérhető, de a képen lévő QR-kódot beolvasva már tölthetjük is. Kövessük a program utasításait, csatlakozzunk a WiFi hálózatra, stb.

k2 screenshoot 1 k2 screenshoot 2 k2 screenshoot 3

Ha mindent jól csináltunk, utána nincs más dolgunk, mint az Android rendszerben kikeresni és elindítani a MirrorShare alkalmazást, ahol kapcsolódási lehetőségként megjelenik a beállított Mirascreen kijelzőnk, tehát a dongle-lel felvértezett TV-nk. A kapcsolódást követően a kép tükrözésre kerül, tehát ugyanazt fogjuk látni a TV-n, mint a telefon kijelzőjén. A próbahasználatkor a megfelelő tápellátás biztosítása után a kép minőségére nem volt panaszom, a kapcsolat sebessége megfelelő és stabil volt. Arra, hogy képeinket és videoinkat azonnal meg tudjuk mutatni másoknak egy nagy panelen, tökéletes.

k2 screenshoot 4 k2 screenshoot 5 k2 screenshoot 6

Összegzés, ár

Cikkünkben arra kerestük a választ, megoldható e okoseszközünk tartalmának átküldése egy jóval nagyobb kijelzőre (TV-re, monitorra, kivetítőre) kábelek és különféle másolgatások nélkül, gyorsan és egyszerűen. Ha a Bakeey K2 1080P HDMI WiFi dongle-re, vagy egy hasonló megoldásra tesszük le a voksunkat, akkor a válasz határozott igen, erről magam is meggyőződhettem, pedig az összes elérhető funkciót végig sem próbáltam.

bakeey k2 5

A legjobb az egészben, hogy erre a képességre olcsóbban szert tehetünk, mint elsőre gondolnánk, mivel a termék ára a Banggood webáruházban 18,53 dollár, ami jelenlegi árfolyamon körülbelül 5390 forint. Ez az összeg bőven vámhatár alatt van, a standard módozattal a szállítás ingyenes, de a gyorsabb érkezési időt ígérő Priority Direct Mail is csupán 2,06 dollár, akinek sürgős, ezt válassza!

A termék megvásárlásához kattins ide:

Bakeey K2 1080P 2,4 GHz Wireless WiFi HDMI Adapter Display Dongle

A szerző értékelése

{REVIEW}

label=Overall

decimal=0

max=5

Dizájn=5

Képességek=5

Hardver=4

Szoftver=4

Ár=4

{/REVIEW}


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban! Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek, akár új bejegyzést írva!

Vásárlási segédlet:

A bejegyzés trackback címe:

https://kinadroid.blog.hu/api/trackback/id/tr8915219696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása